Testrészeket formáló ételek, amelyek hasznosak is
Az emberi agy és a dióbél
Már kisgyerekként észrevesszük, hogy a dió kemény héja mögött éppen olyan alakot ölt a dió, mint az emberi agy. Nem pusztán a hasonlóság nagy a dió és az emberi agy között, de ez a táplálék olyan tápanyagokat is tartalmaz, amelyek jót tesznek az agy egészségének, azaz E-vitamint, folátot, omega-3 zsírsavat és olyan antioxidánsokat biztosítanak az agy számára, amelyek mind-mind védelmezik az agy egészségét.
A gyömbér és a gyomor közötti hasonlóság
A gyömbér nagyon hasznos a gyomor egészsége szempontjából. Az alakja is ezt a testrészt idézi. Talán nem véletlen, hogy a gingerolban gazdag, kissé csípős ízű növény, éppen az emésztésre van elsősorban pozitív hatással.
A szív és a paradicsom
Vágj ketté egy paradicsomot és nézd meg, hogy a belseje mennyire hasonlít egy emberi szívre. Nos, talán nem véletlen ez a hasonlóság, hiszen a paradicsom olyan tápanyagban – likopin – gazdag, amely nagyon hasznos a szív számára, azaz a paradicsom rendszeres fogyasztásával csökkenhet a stroke kockázata.
A sárgarépa a szem írisze
Szeletelj fel egy sárgarépát és figyeld meg, hogy mennyire hasonlít a szemre. A répa nem csak hasonlóságot mutat a szem kinézetével, de a szem számára hasznos tápanyagokat is tartalmaz. Az egyik legfontosabb tápanyaga az A-vitamin, amely mintegy hatvan százalékkal csökkenti a glaukóma kialakulásának a kockázatát. A sárgarépa béta-karotin tartalma is jót tesz a szem egészségének. A likopin – tartalma pedig jelentősen csökkenti a szürkehályog kialakulásának a kockázatát.
Női és férfi testrészek
A férfi herét idéző, megformáló füge, kiváló rost – és vitaminforrás, hiszen megtalálható benne a kalcium, a kálium, a mangán, a cink és rostban is rendkívül gazdag. A füge rendszeres fogyasztása pozitívan hat a termékenységre.
A citrus gyümölcsök rostjai hasonlóan helyezkednek el, simulnak egymásra, mint a női mell szövetei. A citrus gyümölcsök olyan tápanyagokban – béta-karotin, C-vitamin, folát és kvercetin – bővelkednek, amelyek jelentősen csökkentik az emlőrák kialakulásának a kockázatát.
A vesebab és a vese kapcsolata
Gondolom, mindenkinek feltűnt már, hogy a vesebab mennyire hasonlít a páros szervünkre, azaz a vesénkre. A vese ráadásul olyan oldható és oldhatatlan rostokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek megtámogatják a vese munkáját és rendszeres fogyasztásával a vese egészségének tesznek jót. A vesebab sok káliumot és magnéziumot tartalmaz. Ez azért előnyös, mert ennek a két ásványi anyagnak a hiányában megnő a vesekő kialakulásának a kockázata.