5 tipp egy remek otthoni borkóstolóhoz

Mindenki tarthat a saját otthonában is borkóstolót, nem kell ehhez hivatalos borkóstolóra ellátogatnunk. A saját otthonunkba aztán hívhatunk ismerősöket, szomszédokat, barátokat és családtagokat is. A vendéglista összeállításánál jó, ha azt is lejegyezzük, hogy ki, milyen bort kedvel, kinek, mi a kedvenc sajtja és gyümölcse, hiszen egy borkóstolón nem csak bort szervírozunk, hanem ételeket is. A borkóstolót többféleképpen és több módon is megszervezhetjük, mi most adunk egy ötletet, hogyan is történhet egy otthoni borkóstolgatás.
Otthon is tarthatunk - 5 tipp egy remek otthoni borkóstolóhoz – borkóstolót.

1. Aperitiffel is készülhetünk

A vendégek fogadásához készülhetünk aperitiffel, de természetesen kinyithatunk egy üveg minőségi, pezsgőt is, hogy kellőképpen hangulatba kerüljünk. A teraszon már előkészíthetjük a behűtött pezsgőt, illetve a pezsgős és a boros poharakat is.

2. Legyen kellemes a helyszín

Akár kültéren, akár beltéren szervezzük meg a borkóstolót, mindenképpen alkalmazkodjunk az időjáráshoz és természetesen a vendégekhez is. A borkóstolót megtarthatjuk a teraszon is, de akkor tegyünk ki magunkért és díszítsük fel a teraszt, hiszen a megfelelő hangulatot is meg kell teremtenünk ehhez a remek eseményhez. Ha hűvösebb az idő, de mi mégis a teraszon szeretnénk a borkóstolót megtartani, akkor mindenképpen legyen néhány pléd is a székeken, hogy a fázósabb vendégek be tudjanak takarózni.

3. A borok előkészítése

A teraszon állítsunk fel egy asztalkát, amelyen felsorakoztatjuk a fehérborokat, a vörösborokat és természetesen a rosé sem maradhat ki, hiszen ez is egyfajta bor és biztos lesz olyan vendégünk, aki csak ezt a fajta bort kívánja kóstolgatni. Teremtsünk olyan hangulatot, mintha egy valódi borkóstolóra érkeznének a vendégeink. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy semmiben se szenvedjenek hiányt.

4. Az ételeket tálaljuk gusztusosan

A borkóstoló nem csak a borfogyasztásról szól, hanem a jó hangulatról, amelyet a megfelelő ételek is biztosítani tudnak. Készítsünk különféle sajt és gyümölcstálat. Ha ősszel kívánjuk a borkóstolót megtartani, akkor nagyszerű őszi, azaz szezonális gyümölcsöt kínálhatunk a vendégeinknek. A sajt mellé diót is szervírozhatunk. A sajtok és a gyümölcsök beszerzéséről jól jön az a lista, amelyet a vendégek ízlésével kapcsolatban készítettünk, mert így biztos minden vendég talál kedvére való sajtot és gyümölcsöt.

5. Kutakodjunk, informálódjunk

Ha jó házigazdák szeretnénk lenni, akkor desszertről is gondoskodhatunk a vendégeink számára, illetve a zene és a hangulatvilágítás sem maradhat el, hiszen egy borkóstoló akkor az igazi, ha táncolhatunk is, és a teraszon megfelelő hangulatvilágítást teremtünk.

Kapcsolódó cikkek

Mivel maradsz fent sokáig? Koffein tabletta vagy kávé?

Mivel maradsz fent sokáig? Koffein tabletta vagy kávé?

Tegyük kezünket a szívünkre, mi az első, ami eszünkbe jut, ha napközben hirtelen elfog bennünket a fáradtság?

Hogyan spórolj, ha huszonéves vagy?

Hogyan spórolj, ha huszonéves vagy?

A fiataloknak is meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak a pénzzel. A cikk, ebben nyújt segítséget.

A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

A jóga csodákat művel a testtel és a lélekkel egyaránt. Egy hónapig teszteltem magamon a hatásait, amit megosztok az olvasókkal.