Hogyan kell megtervezni egy étterem költözését

Akár a régi otthonából az új otthonába tervezi a költözést, akár először költözik ki, számos lépést kell megtennie ahhoz, hogy a költözés zökkenőmentesen menjen.
Hogyan kell megtervezni egy étterem költözését

Ha van egy listája a csomagolandó és gondozandó tárgyakról, az segít abban, hogy biztosan meglegyen minden, ami a zökkenőmentes költözéshez szükséges. Ha leltárt készít a holmijáról, az segít annak megállapításában is, hogy szüksége van-e költöztetési biztosításra.

A csomagolást lehetőleg néhány héttel a költözés előtt kezdje el. Kezdje azokkal a tárgyakkal, amelyekről tudja, hogy azonnal szüksége lesz rájuk, például piperecikkekkel, konyhai eszközökkel és ruhákkal. Győződjön meg róla, hogy van egy terve arra vonatkozóan, hogyan fog kipakolni. Ha gyerekekkel költözik, érdemes őket is bevonni a folyamatba. Az első néhány éjszaka alvási rendjét is át kell gondolnia.

Azt is el kell döntenie, hogy mit tart meg, és mit adományoz vagy ad el. Ha vannak jó állapotban lévő tárgyai, akkor érdemes elhozni őket egy adománygyűjtő helyre vagy a Vöröskereszthez. Ha vannak törött vagy más módon sérült tárgyaid, akkor a biztosítási okokból érdemes lesz fényképeket készítened. Ha törékeny tárgyai vannak, gondoskodjon arról, hogy azokat különös gondossággal csomagolja be.

Érdemes lehet megfontolni, hogy felbéreljen egy költöztető céget, hogy segítsen a költözésben. Egy költöztető cégnek óránként 20-25 dollárt kell fizetnie. Győződjön meg róla, hogy megbeszéli a költöztetési terveit a költöztetővel, és megtudja, mennyit kell fizetnie. Ha vannak háziállatai, gondoskodnia kell arról, hogy legyen olyan helyük, ahol biztonságban érezhetik magukat. A közművekre vonatkozóan is szükség lehet egy tervre. A címváltoztatás hatással lehet a szolgáltatókra, például a kábeltársaságra. Barátait és családtagjait is értesítenie kell a költözésről.

Esetleg érdemes egy utolsó átfésülést végezni a házban. Meg kell győződnie arról, hogy ellenőrizte a hűtőszekrényt, a szekrényeket és a szekrényeket. Az ingatlanügynökkel is érdemes lesz végigjárni a lakást. Meg kell győződnie arról is, hogy minden fontos dokumentum megvan. Új orvost és fogorvost is keresnie kell. A hitelkártyáin és az online bankszámláján is meg kell változtatnia a címét. Arról is gondoskodnia kell, hogy legyen készpénze az utazáshoz.

Az autót is fel kell készítenie az utazásra. Győződjön meg róla, hogy van elég üzemanyag, és hogy minden irata és hitelkártyája kéznél van. Az is lehet, hogy le kell mondania a tervezett szállításokat. A költözés napjára érdemes lesz egy speciális dobozt is becsomagolnia, amelyben szemeteszsákoknak, zseblámpáknak, papírtörlőnek és villanykörtéknek kell lennie.

Arról is meg kell győződnie, hogy kiürítette a hűtőszekrényt és kitakarította a házat. Ez megkönnyíti a beköltözést.

Kapcsolódó cikkek

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Összegyűjtöttük, hogy milyen képzésekre van szükség, ha a vendéglátásban szeretnénk kipróbálni magunkat, vagy épp karriert építeni.

A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

A jóga csodákat művel a testtel és a lélekkel egyaránt. Egy hónapig teszteltem magamon a hatásait, amit megosztok az olvasókkal.

Hogyan kell megtervezni egy étterem költözését

Hogyan kell megtervezni egy étterem költözését

Akár a régi otthonából az új otthonába tervezi a költözést, akár először költözik ki, számos lépést kell megtennie ahhoz, hogy a költözés zökkenőmentesen menjen.