Milyen bor illik a grillezett ételekhez?
A grillezést általában a férfiak kedvelik nagyon, hiszen nincs is jobb mód talán arra, hogy levezessék a heti feszültséget és a munka miatti fáradtságot. A kerti grillek remek kikapcsolódást nyújtanak, amely nem csak egy magányos szabadidős tevékenység, hiszen a családot is be lehet vonni az előkészületekbe, a sütési folyamatokba, illetve nincs is annál jobb érzés, amikor a család vagy a barátok együtt költik el a fenséges, grillen készült ételeket.
A grillezést sokan a hússal kötik össze. Tény és való, hogy a legtöbben húsételeket készítenek ezeken az eszközökön. Sokan szeretnek sertéshúst, bordát vagy oldalast sütni. Ezekhez az ételekhez általában a testes vörösborok illenek igazán. A fűszeres és gyümölcsös borok a legideálisabbak a sertéshúshoz, például egy Cabernet Sauvignon.
Sokan kedvelik a szárnyasokat. Ha pulykát, csirkét vagy egyéb szárnyast grillezünk, akkor is gondoljunk a jó bor kiválasztására, mert ha nem jól választunk, az tönkreteheti a gasztronómiai élményeinket. Ezekhez az ételekhez is jól passzolnak a testes és fűszeres vörösborok, de az édes fehérborral és akár még a rizlinggel is nagyszerű harmóniát alkotnak.
Ha pedig kedveljük a halat és ehhez választanánk bort, akkor jusson eszünkbe, hogy a száraz fehérbor vagy egy könnyű rizling lesz majd a tökéletes választás. Ha pedig még a grillezés egyszerű és kényelmes módját választjuk, akkor a lávaköves grillek mellett is dönthetünk.
Napjainkban egyre többen teszik le a voksukat a vegetarianizmus mellett, azaz nem fogyasztanak állati fehérjét. Ezeknek az embereknek sem kell lemondaniuk a grillezés örömeiről, hiszen nem csak húsféléket, hanem zöldségeket és gyümölcsöket is grillezhetünk. Szinte mindenféle zöldség készülhet ezzel a módszerrel. Akár cukkinit, akár padlizsánt, vagy paprikát készítünk el ily módon, a könnyű fehérbor bizonyára nagyszerűen kiegészíti majd az ízeket. Ha pedig kukoricát támad kedvünk grillezni, akkor szerezzünk be hozzá száraz bort, például a rizling tökéletes választás lehet.
A gyümölcsök grillezése sem szokatlan napjainkban. Bármilyen gyümölcsöt is grillezzünk, mindenképpen vegyük figyelembe a gyümölcs ízét és zamatát. Ha édes gyümölcsre esett a választásunk, akkor a bor lehet fehér és vörös is, de mindenképpen az édes verzió mellett döntsünk.