A bor 5 egészségügyi előnye

Mint mindennel, a borral kapcsolatban is számtalan kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy mértékkel fogyasztva egy elixír a szervezet számára, azaz rengeteg jótékony hatása van. De csakis akkor, ha mértékkel és nagy odafigyeléssel fogyasztjuk. Azaz a minőségi borok fogyasztását helyezzük előtérbe. A cikkben a bor 5 előnyét sorakoztatjuk fel.
A bor is hasznos - A bor 5 egészségügyi előnye – ha mértékkel fogyasztjuk.

1. A bor sok antioxidánst tartalmaz

A bor nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Az egyik ilyen antioxidáns polifenol, nem más, mint a resveratrol, amely elsősorban a vörösborokban található meg nagy mennyiségben. Az antioxidánsok nagyon hasznosak a szervezet számára, hiszen eredményesen harcolnak a szabadgyökökkel szemben, amelyeknek egyébként sejtkárosító hatásuk van. Az antioxidánsok elősegítik a fehérjék aktivitását is, amely nagyon hasznos, hiszen ezek a fehérjék segítenek nekünk a különféle betegségeket leküzdeni.

2. A bor és a bőr egészségének kapcsolata

A mérsékelt borfogyasztás a bőrnek is jót tesz. A borban található antioxidánsok elpusztítják a szervezetünkben azokat a kórokozókat, amelyek felelőssé tehetők egyes bőrbetegségek kialakulásáért. Mindemellett az antioxidánsok segítenek a bőr rugalmasságának megőrzésében és lassítják a bőrben kialakuló öregedési folyamatokat is.

3. A bor és a karcsú alak

A bor még a testsúlycsökkenést is megtámogatja, hiszen nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Az egyik ilyen a resveratrol, a másik a kvercetin. Ezek az antioxidánsok csökkentik a koleszterinszintet és a gyulladást is mérséklik. Márpedig, ha gyulladás van a szervezetünkben, akkor a test nem tudja elégetni a fölösleges zsírt, így az súlytöbbletet, azaz elhízást eredményez. A borral kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy mértékkel fogyasztva, remek gyulladásgátló hatással rendelkezik, ami azért egy nagyon előnyös tulajdonság, mivel a túlzott mértékű gyulladás, különféle betegségek okozója lehet.

4. A test védekezése és a bor

Amennyiben rendszeresen és mértékkel fogyasztunk bort, úgy a szervezetünk védekezőképessége is sokat javulhat. Azaz, a jó minőségű és a resveratrolban gazdag bor megtámogatja az immunrendszert és fokozza az immunitást. Ráadásul a bor olyan flavonoidokat is tartalmaz, amelyek eredményesen harcolnak a betegségeket okozó kórokozók, köztük számtalan vírus ellen is.

5. A csontritkulás veszélye is csökken

Az alkohol gyengíti a csontok mennyiségét és minőségét, azonban a borral kapcsolatos kutatások éppen azt mutatják, hogy napi egy pohár finom és minőségi bor éppen ellenkező hatást mutat, azaz segít a csontsűrűség növelésében, azaz hatására csökken az oszteoporózis, a csontritkulás kialakulásának a kockázata.

Kapcsolódó cikkek

A bor is hasznos - A bor 5 egészségügyi előnye – ha mértékkel fogyasztjuk.

A bor 5 egészségügyi előnye

A bor, mértékkel fogyasztva kedvezően hat az egészségünkre. A cikkben a bor, öt egészségügyi előnyét mutatjuk be.

A bórkóstolásnak is vannak - 5 nagyszerű tipp borkóstoláshoz – szabályai.

5 nagyszerű tipp borkóstoláshoz

A bórkóstolás sokak számára egy komoly program, azonban sokan még nem vettek részt ilyen eseményen. Ehhez adunk most hasznos tanácsokat és tippeket.

A pincészetből vásárolt bor - 5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg – előnyei.

5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg

A borkedvelők is különbséget tudnak tenni jó és kevésbé jó bor között. Mi 5 okot is tudunk, hogy miért előnyös pincészetből bort vásárolni.