Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

Mit tud a cigaretta elektromos változata?
Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

A mindennapjainkban nagyon sok elektromos készüléket használunk. Szinte elképzelhetetlen az életünk ezek a kis kütyük nélkül, hiszen annyira megszoktuk a sok, hasznos funkcionalitásukat. Például ilyen hasznos kis konyhai eszköz, amelyet lecseréltünk elektromosra, a habverő. Hasznosság szempontjából egyáltalán nem kérdőjelezzük meg ezeknek az újításoknak, fejlesztéseknek a lényegét. 

De lássuk, hogy mi a helyzet az e-cigivel, ami igazából a „káros” cigaretta elektromos változata? Mielőtt ennek a készüléknek a hasznosságát, előnyeit elemeznénk, fontos tisztázni, hogy az elektromos cigaretta tulajdonképpen nem is tekinthető cigarettának abban az értelemben, hogy nincs benne égés, füst, kátrány stb.

Ebből adódóan sokkal jobb választásnak tűnik, mint a hagyományos cigaretta. Az elektromos cigarettával kapcsolatban nagyon megoszlanak a vélemények, sokan kételkednek az élettani hatásával kapcsolatban, ami tekintettel arra, hogy nem régóta használt, még nehezen kimutatható. Az elektromos cigaretta káros hatásairól szóló kutatásokkal, cikkekkel kapcsolatban felmerülhet annak a gyanúja, hogy valójában a cigarettagyártók lejárató kampányának részét képezik. Mindent összevetve, elég nagy a bizonytalanság ezen a téren.

Cikkünkben nem az elektromos cigaretta használatára szeretnénk buzdítani az embereket, hiszen ez is egy káros tevékenység, ha a tüdő eredeti funkcióját nézzük. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt, hogy ha már hozzászoktunk a dohányzáshoz, és különféle okok miatt nem tudunk, vagy nem akarunk ettől a szenvedélytől megválni, még mindig jobb, ha az elektromos cigarettát választjuk. Ez a készülék nem csak olcsóbb, hanem egészségesebb is, így egy nagyon jó alternatívát kínál a hagyományos cigarettázás helyett.  

Kapcsolódó cikkek

Mivel maradsz fent sokáig? Koffein tabletta vagy kávé?

Mivel maradsz fent sokáig? Koffein tabletta vagy kávé?

Tegyük kezünket a szívünkre, mi az első, ami eszünkbe jut, ha napközben hirtelen elfog bennünket a fáradtság?

Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

A e-cigi iránt érdeklődőknek nyújtunk hasznos információkat.

A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

A jóga csodákat művel a testtel és a lélekkel egyaránt. Egy hónapig teszteltem magamon a hatásait, amit megosztok az olvasókkal.