Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

Mit tud a cigaretta elektromos változata?
Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

A mindennapjainkban nagyon sok elektromos készüléket használunk. Szinte elképzelhetetlen az életünk ezek a kis kütyük nélkül, hiszen annyira megszoktuk a sok, hasznos funkcionalitásukat. Például ilyen hasznos kis konyhai eszköz, amelyet lecseréltünk elektromosra, a habverő. Hasznosság szempontjából egyáltalán nem kérdőjelezzük meg ezeknek az újításoknak, fejlesztéseknek a lényegét. 

De lássuk, hogy mi a helyzet az e-cigivel, ami igazából a „káros” cigaretta elektromos változata? Mielőtt ennek a készüléknek a hasznosságát, előnyeit elemeznénk, fontos tisztázni, hogy az elektromos cigaretta tulajdonképpen nem is tekinthető cigarettának abban az értelemben, hogy nincs benne égés, füst, kátrány stb.

Ebből adódóan sokkal jobb választásnak tűnik, mint a hagyományos cigaretta. Az elektromos cigarettával kapcsolatban nagyon megoszlanak a vélemények, sokan kételkednek az élettani hatásával kapcsolatban, ami tekintettel arra, hogy nem régóta használt, még nehezen kimutatható. Az elektromos cigaretta káros hatásairól szóló kutatásokkal, cikkekkel kapcsolatban felmerülhet annak a gyanúja, hogy valójában a cigarettagyártók lejárató kampányának részét képezik. Mindent összevetve, elég nagy a bizonytalanság ezen a téren.

Cikkünkben nem az elektromos cigaretta használatára szeretnénk buzdítani az embereket, hiszen ez is egy káros tevékenység, ha a tüdő eredeti funkcióját nézzük. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt, hogy ha már hozzászoktunk a dohányzáshoz, és különféle okok miatt nem tudunk, vagy nem akarunk ettől a szenvedélytől megválni, még mindig jobb, ha az elektromos cigarettát választjuk. Ez a készülék nem csak olcsóbb, hanem egészségesebb is, így egy nagyon jó alternatívát kínál a hagyományos cigarettázás helyett.  

Kapcsolódó cikkek

Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

Néhány információ azoknak, akiket érdekel az e-cigi

A e-cigi iránt érdeklődőknek nyújtunk hasznos információkat.

A spórolás nem könnyű - Hogyan spórolj, ha huszonéves vagy? – de nem is lehetetlen.

Hogyan spórolj, ha huszonéves vagy?

A fiataloknak is meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak a pénzzel. A cikk, ebben nyújt segítséget.

A lassú élethez - Mi az a lassú élet és miért lassítsunk? – csak mi magunk kellünk.

Mi az a lassú élet és miért lassítsunk?

A lassú élet sok minden miatt lényeges, elsősorban azért, hogy megtaláljuk a lelki nyugalmunkat és békénket.