Rólunk

2010-ben nyitott ki a festői szépségű nógrádi várrom lábánál az Enoteca borétterem olasz és nógrádi profilú konyhájával. Az ötlet dr Kricsfalvi Anita ügyvéd kezdeményezésére és önálló beruházásában valósult meg, miután a kedvelt turisztikai célpont meglehetősen elhanyagolt állapotban árválkodott, miközben a várat különösebb rendezvények nélkül is évente több tízezer turista látogatja az ország minden tájáról és külföldről.

Amint arról a helyi újság is tudósított, 2009. november 17-én megtörtént a nógrádi vár alján épülő Infopont és turista kiszolgáló épület alapkőletétele: "Szórágy Gyuláné polgármester az önkormányzat nevében, Dr. Kricsfalvi Anita és Dudás Dorottya a beruházók nevében elhelyeztek egy időkapszulát az alapozáskor." Ezen kívül mi még az átjáró alapjában is elhelyztünk néhány személyes indíttatású ereklyét és írást.

Pár éve a thai nagykövet is ellátogatott az étterembe. A fenti teraszon húslevest és rántott csirkét fogyasztott az udvari szakácsával, amikor egyszer csak felnézett a pince sor felett a naplementében lángba boruló égboltra és ennyit mondott: "Ez itt Zen" ... Ennél nagyobb elismerést nem is remélhettünk volna, hiszen éppen ezt a meditatív hangulatot kívántuk megőrizni és minőségi borgasztronómiai élménnyel gazdagítani vendégeink kedvére.

Az Enoteca egyben a várhoz érkező turisták kényelmét és higiéniás szükségét is kiszolgálja, és tájékoztatást ad a helyi és környékbeli programlehetőségekről.

Az Enoteca olasz, leginkább toszkán vidékről származó kifejezés, amely már régóta ismert a nemzetközi vendáglátásban. Míg a Vinoteca jellemzően csak palackos borokat árul, addig az Enoteca a borok és ételek kísérletező társítására is hangsúlyt fektet. és mindezek kulturált fogyasztására bíztat helyben.

2014-ben megtaláltuk szellemi és gasztronómiai toszkán partnerünket, a festői Giglio szigetével szemben elterülő dombokon gazdálkodó "Tenuta La Parrina" toszkán biogazdaság személyében. Az évszázadok óta magas minőségű biogazdálkodást folytató birtokról sajtokat, borokat, konzerveket hozunk és magunk is kiajánlottunk ottani üzletükbe minőségi hungaricumokat.

Éttermünk családok, különféle rendezvények kedvelt helyszíne lett az évek során sok visszajáró vendéggel büszkélkedhetünk.

Szakmai befektetők, borászatok, rendezvényszervezők, vendéglátósok figyelmébe:

Eladó az Enoteca Borbisztró

nogradicum.hu